Pagini

Calator in Romania

Mit sau realitate: Bărbaţii se gândesc la sex la fiecare şapte secunde?


Mitul 1: Oamenii îşi folosesc doar 10% din creier Oamenii au această convingere de peste 100 de ani, însa studiile au demonstrat ca ea este eronată, potrivit Daily Mail. Diferite analize făcute creierului, cu cele mai performante aparate, au demonstrat că nicio zonă din creier nu este "inactivă".

Mitul 2: O bucată de mâncare scăpată pe jos maxim 5 secunde nu ne poate îmbolnăvi Microbiologii contrazic această părere. Câteva studii de laborator au scos la iveală faptul că bacteria Salmonella typhimurium contaminează alimentele în cele 5 secunde, provocând diaree şi stări de vomă. Cât de repede se transmit bacteriile pe mâncare? În 99% din cazuri, bacteriile de pe faianţă s-au transmis în mancare în exact cinci secunde. Transferul bacteriile de pe suprafeţele din lemn este puţin mai lent (până la 68% din bacterii au contaminat mâncarea), iar transferul bacteriilor de pe covoare se face şi mai uşor (0,5% din bacterii au fost transmise in mâncare, în mai puţin de 5 secunde).

Mitul 3: Părul şi unghiile continuă să crească chiar şi la cadavre Se pare că aceasta este doar o iluzie optică. Corpurile neînsufleţite se usucă, pielea îşi pierde elasticitatea, iar acest lucru apare mai evident în zona unghiilor şi cu pilozitate. Pentru a creşte, părul şi unghiile au nevoie de un complex de hormoni care "se dezactivează" în momentul în care organismul îşi pierde funcţiile vitale.

Mitul 4: Urina curată denotă un organis sănătos Câtă vreme urina este limpede şi are o culoare galben pal, nu avem motive să ne îngrijorăm pentru sănătatea noastră. În schimb, atunci când ea capătă o nuanţă mai închisă, mai mult ca sigur organismul nostru este deshidratat. Acesta credinţă este pe jumătate falsă. Culoarea urinei depinde de cantitatea de substanţe care se dizolvă în lichid. Astfel, cu cât sunt mai multe substanţe care se dizolvă în urină, aceasta devine mai închisă la culoare.

Mitul 5: Guma se lipeşte de stomac şi rămâne acolo vreme de mai mulţi ani Chiar dacă este mai greu de digerat, sistemul digestiv are armele sale în lupta cu mâncărurile pe care la înghiţim. În ciuda părerii generale, guma de mestecat ajunge în intestine la numai două zile după ce a poposit în stomac. Chiar dacă este lipicioasă, guma nu are nicio şansă în faţa sucurilor gastrice din stomac.

Mitul 6: Niciodată să nu trezeşti somnambulii Cei mai mulţi se tem să trezească un somnambul de teamă să nu-i provoace un atac de acord sau un şoc puternic care i-ar putea provoca leziuni cerebrale. Este adevărat că dacă trezeşti un somnambul s-ar putea să se sperie, să fie confuz sau ar putea deveni violent. În câteva cazuri rare, s-a întâmplat ca unii somnambuli să comită crime. Cea mai bună strategie este să încercaţi să îi ghidaţi spre pat.

Mitul 7: Dacă mâncăm în timpul nopţii riscăm să ne îngrăşăm Logica acestei sugestii este că dacă mâncăm foarte târziu în noapte, după care mergem la culcare, organismul nu mai are când să ardă caloriile. Sau o altă explicaţie ar fi că metabolismul se "leneveşte" spre sfârşitul zilei. Însă, cele mai multe studii au arătat că nu ora la care mănânci contează, ci cât de mult. Secretul păstrării siluetei este să nu mâncaţi mai multe calorii decât poate organismul vostru să ardă.

Mitul 8: Vaccinurile ne îmbolnăvesc de gripădeea că dacă faci vaccin te poţi îmbolnăvi de gripă este greşită. Vaccinul se face pe baza unui virus mort care protejează organismul. Virusul mort nu îmbolnăveşte şi nu provoacă infecţii. Se poate ca unele persoane să facă febra sau să se aleagă cu o durere de cap după ce se vaccinează antigripal. Acestea nu sunt simptomele unei gripe, sunt doar efectele vaccinării.

Mitul 9: Bărbaţii se gândesc la sex odată la 7 secunde Dacă ar fi să dăm crezare acestei idei, un calcul arată că un bărbat care stă treaz 16 ore pe zi, se gândeşte la sex de 8.000 de ori. Ceea ce înseamnă că face acest lucru cam de câte ori respiră, pe zi, în timp ce este treaz. Un studiu realizat în SUA, a arătat că 54% din barbaţii chestionaţi se gândesc la sex în fiecare zi, iar 43% de câteva ori pe lună. De cealaltă parte, 19% din femeile care au participat la sondaj, au spus că se gândesc la sex în fiecare zi, iar 67% de câteva ori pe lună.

Mitul 10: Gura unui câine conţine mai puţine bacterii decât cea a unui om Acest mit provine din literatura medicală. Mai multe studii au arătat că muşcătura provocată de un om se infectează mai degrabă decât una provocată de un câine. Cu toate acestea, se pare că oamenii şi câini au aproape acelaşi tip de bacterii în gură.

Mitul 11: Bărbaţii cu laba piciorului mare au penisul mai mare decât ceilalţiSe pare că genele Hox joacă un rol important în creşterea degetelor, a penisului sau clitorisului. Concluzia, bărbaţii cu laba piciorului mare nu au şi un penis pe măsură.

Sursa click aici


Trimiteți un comentariu

Mesajul tau

Apartamente de vanzare in Bucuresti

Anunt de solidaritate

Iti recomand

Arieseni