Salutare, in primul rand tin sa precizez ca nu doresc incitarea la violenta.
Luni după-amiază a avut loc, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, “o acţiune cu caracter de informare” privind evenimentele istorice legate de revoluţia 1848 - 1849, petrecute în Transilvania. Csibi Barna este autorul "scenetei" iar "condamnatul la moarte" nu este nimeni altul decat Avram Iancu.

Mihai Eminescu interzis in Miercurea Ciuc




Ma gandesc sa nu degenereze totul, unul prin parlamentul european zbiara ca un apucat ca Transilvania sa fie autonoma sau ca noi am fi furat Ardealul Ungariei. Din cate stiu eu ei au ajuns in campia Panonica in jurul anului 400.
Vezi aici mai multe informatii despre istoria Ungariei.



Sprijin din Ungaria pentru demersurile autonomiste din Ardeal 
 Partidul de guvernământ de la Budapesta, Fidesz, şi formaţiunea extremistă JOBBIK se întrec în declaraţii pro autonomie, în ajunul zilei maghiarilor de pretutindeni.

Aniversarea Revoluţiei de la 1848, în 15 martie, care este una dintre cele mai importante sărbători naţionale ale maghiarilor ardeleni, va avea loc anul acesta într-un context politic cu totul nou. Noua conducere a UDMR a reuşit să impună pe agenda coaliţiei de guvernare adoptarea legii referitoare la statutul minorităţilor naţionale, care ar întări supremaţia UDMR în interiorul comunităţii maghiare. Un alt obiectiv asumat de coaliţia de guvernare este redesenarea regiunilor de dezvoltare, iar adepţii autonomiei speră că astfel ar putea apărea oficial Ţinutul Secuiesc. Click aici pentru mai multe detalii

Laszlo Tokes infiinteaza un nou partid care sa lupte pentru autonomia maghiarilor

 Presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Lazslo Tokes, a anuntat ca, cel mai probabil in luna noiembrie, va fi infiintat un nou partid maghiar care va milita pentru autonomia tinuturilor din Transilvania unde traiesc minoritatile maghiare.
Click aici pentru mai multe detalii 

Din punctul meu de vedere astfel de persoane ar trebui declarate persoane non grata. Prin actiunile lor nu fac altceva decat sa inflameze tensiunile interetnice care exista de cand au ajuns primii huni  in Europa. 
Intr-un continent ce se vrea unit, ungurii vor dezbinarea!!!