Ginecologii de sex masculin din Bahrain au voie sa examineze organele genitale ale femeilor doar indirect, cu ajutorul oglinzii?

In anii '20 se considera ca muzica Jazz te face sa scapi de inhibitiile sexuale, motiv pentru care era interzisa in multe orase.

Atunci cand au aparut masinile intr-un sat din Australia, au avut loc 3 accidente intr-o singura saptamana. Problema era ca in total erau doar 2 masini.

Stiati ca oamenii nu-si pot linge coatele?

Abdul Kassem Ismael, mare vizir al Persiei în secolul al X-lea, nu se despărţea niciodată de cărţile sale. Cele 117.000 de volume erau cărate de 400 de cămile, dresate să meargă în ordine alfabetică?

Regele de Inima Rosie este singurul rege fara mustata!

termenul de”aeroport” (airport in orginal, in engleza) a fost folosit pentru prima data intr-un articol din The New York Times? Autorul lui, pilotul si inventatorul Alberto Santos-Dumont, l-a rostit in cadrul unui interviu pentru renumitul ziar in timpul unei vizite in New York. Articolul original de NYT poate fi citit aici.

cea mai lunga pista din lume este situata in Tibet si apartine aeroprtului situat la cea mai inalta altitudine din lume? Pista, care deserveste aeroportul Qamdo Bangda din Tibet, are o dimensiune de 5,5 kilometri si este atat de lunga intrucat la acea altitudine (4,334 metri) avioanele au nevoie de mai mult spatiu pentru decolare si aterizare datorita aerului rarefiat.

aeroprtul Ulyanovsk Vostochny din Rusia detine cea mai lata pista din lumea? Aceasta are o latime de 105 metri si este a doua cea mai lunga din lume.

in lume exista 43,867 de aeroporturi? Aceasta cifra este prezentata in raportul CIA pentru anul 2009. SUA detin pste o treime din numarul total de aeroporturi ale lumii, adica 15,095. Pe locl doi se situeaza Brazilia cu 4,000 de aeroporturi, cu peste 600 mai mult decat intreaga Uniune Europeana cu doar 3,391.

cel mai vechi aeroport comercial inca functional din lume este cel din Sydeny? Aeroportul australian si-a inceput activitatea in ianuarie 1920. Cel mai vechi aeroport inca functional din Europa este Schiphol din Amsterdam, Olanda, primul avion comercial decoland de aici in decembrie 1920 dupa ce inainte fusese un aeroport exclusiv pentru uz militar.