Seinfeld este un sitcom american, creat de Larry David și Jerry Seinfeld (care, în plus, joacă rolul principal). Episodul pilot al serialulul a fost transmis în 5 iulie 1989, serialul propriu-zis debutând în mai 1990. Deși n-a avut succes imediat, popularitatea sa a crescut cu timpul, încetul cu încetul. În 1992 - 1993, în sezonul al 4-lea, s-a aflat pentru prima dată în topul 25 al serialelor după audiență, pentru ca în sezonul 1994 - 1995 să ajungă pe locul întâi. Când ultimul episod al serialului a fost transmis pe 14 martie 1998, a fost vizionat de 76 milioane de telespectatori.

Personaje.
Jerry Seinfeld are rolului unei comic de treizeci și ceva de ani, care are 3 prieteni apropiați: George (Jason Alexander), un individ complexat și adesea mincinos, vecinul excentric Kramer (Michael Richards) și fosta sa prietenă Elaine (Julia Louis-Dreyfus). Printre alții, vecinul lui Kramer, Newman, părinții lui Jerry și părinții lui George apar în multe din episodele serialului.

Subiect
Seinfeld este cunoscut ca "serialul despre nimic", dar de fapt, foarte multe s-au întâmplat în serialul acesta plin de fantezie, care a îndrăznit să încalce numeroase tabuuri. Spre exemplu, într-un episod foarte faimos, cele 4 personaje principale au avut o competiție între ei care consta în abținerea de a se masturba pentru cât mai mult timp. Serialul este lipsit atât de elementele sentimentale cât și de intențiile moralizatoare de obicei prezente în serialele americane.

Până la urmă, "Seinfeld" a rulat timp de 9 sezoane, cu 180 de episoade în total.
Clik aici pentru a vedea cele noua sezoanane cu subtitrare in limba roman.
Atentie poate provova dependenta.